Krassen verwijderen uit je horloge? Alle herstelliingen aan horloges: Kiekt.be

KRASSEN IN HORLOGE

Scharten, scharen, schreven, … allemaal woorden in een Vlaams dialect die eigenlijk hetzelfde betekenen: krassen.

In tegenstelling wat sommigen denken zijn krassen in veel gevallen wel degelijk goed te verwijderen, of minstens aanzienlijk te verminderen, uit de metalen band en kast van een horloge. Hiervoor wordt het horloge gepolijst met speciale polijstschijven die gemonteerd zitten op een polijstmolen. Met behulp van het juiste polijstvet worden krassen uit het metaal van de horloge verwijdert.

Dit is mogelijk bij horloges waarvan de kast of band gemaakt zijn uit RVS (roestvrij staal), goud of zilver. Soms is de kast van een -meestal goedkope- horloge gemaakt uit één of andere legering die verchroomd wordt. Deze horloges kan men niet polijsten. Het is te zeggen: je kunt ze wel polijsten, maar je polijst ineens de chroomlaag mee weg. Dergelijke horloges zijn meestal te goedkoop in aanschaf waardoor het polijsten ervan ook af te raden is voor economische redenen.

Horloges die goed gepolijst zijn zien er meestal terug als nieuw uit.

De prijs om krassen uit een horloge te halen is afhankelijk van de hoeveelheid en diepte van de krassen (hoe meer diepere krassen, hoe meer werk), van de grootte van het horloge (een kleine horloge is sneller klaar dan een grote) en van het soort band (bij horloges met een lederen band is het enkel de kast die gepolijst moet worden).

Met onderstaande knop kun je je vraag stellen of je reparatie aanmelden.

STEL NU JOUW VRAAG

 

 

Tags: