Skagen horloges en spontaan brekende horlogeglazen

Skagen horlogeglas gebroken? Wij vervangen deze met originele Skagen onderdelen.

"Glas van mijn Skagen horloge uit zijn eigen gebroken.” "Glas van mijn Skagen horloge is kapot en heb het horloge niet laten vallen.” “Glas van mijn horloge is uit zichzelf gebroken, het is ene van Skagen.”
En zo kan ik wel nog een tijdje doorgaan.
Wat is dat toch met het horlogeglas in zo’n Skagen horloge? 


Glas Skagen uurwerk is kapot

Ok, dat is ondertussen duidelijk. En dan? Er komen hier dagelijks horloges binnen met een gebroken of gebarsten glas. Maar tussen al die reparaties valt het de laatste maanden toch op dat er in verhouding meer van het populaire merk Skagen bij zitten. De populariteit van de Skagen horloges verklaren mogelijks al deels het verschijnsel. Hoe meer horloges in omloop, hoe groter het aantal reparaties, denk ik dan. Of is er toch meer aan de hand?

Glas Skagen horloge kapot zonder te stoten of te laten vallen. Wij repareren deze met originele onderdelen.


UPDATE 14/02/2021: Sterker glas beschikbaar voor Skagen horloges.

Lees het hier

Horlogeglas breekt op nachtkastje

Een deel van mijn leven bracht ik door in horlogewinkels. Omdat we ook reparaties deden kreeg ik regelmatig getuigenissen te horen over bepaalde mysterieuze feiten. Dat ging dan zo van :” ’s Avonds, toen ik naar mijn bedde ging was mijn horloge helemaal in orde, daar was nieten niet aan hé meneire -Ja ook in Roeslare werkte ik in een horlogewinkel- en ’s morgens neem ik ze van mijn nachtkastje en het glas is kapot” Dan vroeg ik iets van: “Bedoel je nu dat het glas ’s nachts uit zichzelf is gebarsten op dat nachtkastje?” Waarop de klant antwoordde: “ A ba joat, nje, ik legge ze op m’n nachtkastje en tegen den ochtend was dat glas gebarsten, uit zijn eigen”. Soms volgde nog de vraag: “Dat is toch onder garantie hé meniere?” 


Horlogeglas breekt niet uit zichzelf, meniere

Telkens opnieuw legden we dan uit aan de klant dat het heel onwaarschijnlijk is dat het glas van een horloge uit zichzelf barst of breekt. En dat er geen verband is met het nachtkastje. Waarschijnlijk ergens met het horloge tegen gestoten en pas ’s morgens, bij het omdoen voor de eerste keer opgemerkt. En daar bleef het dan bij, het glas werd vervangen, zaak afgehandeld.  


Briefje van klant. Skagen SKW6071 en SKW6110 waarvan het glas uit zichzelf breekt.

UPDATE 14/02/2021: Sterker glas beschikbaar voor Skagen horloges.

Lees het hier

Glas van Skagen horloge breekt uit zichzelf

Ondertussen werk ik al jaren niet meer in horlogewinkels. En de voorvallen van horlogeglazen die op nachtkastjes  uit zichzelf barsten was ik eigenlijk al lang vergeten. 

Tot ik deze zomer twee Skagen horloges binnen kreeg van Christian (klant heet eigenlijk Karel maar om privacyredenen verander ik zijn naam naar Christian).  Het ging om een SKW6071 en SKW6160. Van beide horloges was, je voelt hem al komen, het glas spontaan gebroken. Op het begeleidende briefje stond ook dat het het glas van beide horloges al eerder werd vervangen zonder te zijn gevallen etc. Spontaan moest ik terugdenken aan de keren dat ik in een van de winkels zo’n opmerkingen kreeg en vroeg mij af of het misschien toch mogelijk is dat een horlogeglas uit zichzelf kapot springt of barst.


Hoe zit het nu?

Eerlijk? Ik durf het niet meer te zeggen.
Elke persoon die aangaf dat het horlogeglas uit zichzelf brak was hier ook echt van overtuigd. Op internet vind ik nog een aantal soortgelijke verhalen over Skagen horloges. Maar als je doorzoekt dan merk je dat dit evengoed voorkomt bij andere horlogemerken. Intuïtief (en rationeel) zeg ik nee, het kan niet. Maar wie ben ik om die mensen tegen te spreken. Het blijft dus … een mysterie. 

Heb je zelf een verhaal van een horlogeglas, je bent welkom om deze te sturen naar info@kiekt.be.

Horlogeglas Skagen kapot. Zo maar, uit zichzelf.  Kiekt lost dit voor jou op.

 

En de kapotte glazen?

Alle originele glazen van Skagen kunnen we vervangen, dus dat zit alvast goed. En ik hoor van klanten dat we tot wel 40% goedkoper zijn dan in de traditionele winkel. Het glas van een Skagen horloge vervangen wij gewoon door een nieuw origineel glas. Ook de glazen met een kras op. Dus laat die Skagen horloges en bijhorende mysterieuze verhalen maar komen, ik zorg dat het in orde komt.


Krassen op je mooie Skagen horloge? Wij vervangen deze met originele onderdelen, ook als er een gouden rand op zit.

Eenvoudige verzending? Jazeker

Zoals bij alle reparaties van horloges en zakhorloges volstaat het bij Kiekt.be om via de website of e-mail jouw afzenderadres te sturen. Ik mail dan een verzendlabel terug waarmee je jouw reparatie eenvoudig kunt versturen (enkel op enveloppe of pakje kleven en afgeven bij Bpost kantoor of postpunt).


UPDATE 14/02/2021: Sterker glas beschikbaar voor Skagen horloges.

Lees het hier

BESLUIT:
GEEN IDEE HOE HET KOMT DAT HORLOGEGLAZEN UIT ZICHZELF BREKEN. EN OF DIT EIGEN IS AAN SKAGEN WEET IK OOK NIET.  WIJ VERVANGEN ALLE GLAZEN VAN SKAGEN EN ANDERE HORLOGEMERKEN. HET KOMT DUS IN ORDE EN DAT IS TOCH HET BELANGRIJKSTE, NIET?

Horlogeglas gebroken?

Stel uw vragen. UIteraard zonder enige verplichting.

Leave a comment